İlgili Linkler

Medya
  • BBC Arabic Arapça radyo ve TV yayınının yanısıra BBC haber kalitesiyle Arapça içerik bulabilirsiniz. Haber formatı açısından özellikle çeviri dersi alan öğrenciler için yararlı bir kaynak niteliğindedir.
  • Al-Hayat Londra ve Beyrut'ta yayınlanan uluslararası Arapça günlük gazete.
  • Asharq Al-Awsat Aynı anda dört kıtada 12 kentte yayınlanan uluslararası günlük gazete.
  • Al-Ahram Kahire'de yayınlanıyor. Gazetenin içeriği Mısır Enformasyon Bakanlığı tarafından kontrol ediliyor.
  • Al-Arab Londra'da Arapça ve İngilizce yayınlanıyor.
  • En-Nehâr Lübnan'ın önemli gazetelerinden. PDF versiyonu da yayınlanıyor.
  • Al-Quds Al-Arabi Londra'da yayınlanıyor.

Arapça Öğrenme

• Arabic at Stanford Arapça harflerin bağımsız, başta, ortada ve sonda nasıl yazılacağını gösteren film klipleri.
  • Babel Arabic Alfabe, Arapça ilk okuma yazma, telaffuz ve gramer içeren giriş niteliğinde materyal. Sitede ses dosyalarıyla birlikte birtakım diyaloglar ve bunların İngilizce çevirilerini bulabilirsiniz.
  • Language Guide-Arabic Alphabet Arap alfabesinin harika bir sunumunu burada bulabilirsiniz. Ses dosyaları oldukça kalitelidir. Çoğu alıştırma interaktiftir.
  • İmam-Hatip Liseleri Arapça Ders Kitapları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan Arapça ders kitapları ile ses dosyalarına bu linkten ulaşabilirsiniz.
  • Else Dil Çeşitli düzeylerde Arapça metin ve sesli dosyaları bulabileceğiniz zengin içerikli bir site.
  • Dinleme ve Okuma Testleri Sözcük düzeyinde dinlediğini seçebilmeye yönelik testler.
  • Nasrettin Hoca Fıkraları İtalyanca çevirileriyle birlikte Arapça metinler.
  • Al-Hakawati Öykü, kitap, sanat, toplum, mimarlık, din içerikli Arapça metinler.

Sözlükler

Edebiyat

• Al-Mashriq Doğu Akdeniz Arap ülkelerinin çeşitli kültürel yönlerini işleyen bir site (İngilizce).
  • Poetry International Web İngilizce çevirileriyle birlikte modern Arap şiirinden örnekleri burada bulabilirsiniz.

Organizasyonlar

• GODAT Gazi Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Topluluğu
  • Onlinearabic Türkiyede Arapça ilgelenen herkesi biraraya getiren geniş bir portal.
  • Arapça Eğitimcileri Birliği Ülkemizde tüm Arapça öğretmenlerini ve akademisyenlerini aynı çatı altında toplamak isteyen profesyonel ve bağımsız bir inisiyatif.