"Dünya Arapça Günü" Etkinliklerimiz 18 Aralık'ta
29 Kasım 2019 | 00:49

Dünya Arapça Günü Etkinliklerimiz 18 Aralık 2019 Saat 15:30'da

F Blok Toplantı Salonunda

Dünya Arapça Günü, her yıl Arapçanın Birleşmiş Milletler'in resmi dil olarak kabul edildiği 18 Aralık'ta kutlanıyor. Arap Dili Eğitimi Anabilim Dalı çatısı altında Doğu Batı Topluluğu'nun ilk faaliyeti olarak 18 Aralık 2019 saat 15:30'da Dünya Arapça Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutlayacağız.

Etkinliğin "Konferans" bölümünde Dışişleri Bakanlığı Tercüme Dairesi Başkanı Büyükelçi Vehbi Esgel Etensel "Diplomatik Kariyer ve Arapça Tercümanlık" konulu bir sunum yapacak.

"Şarkılarımız Ortak" teması altında öğrencilerimiz Türk ve Arap kültürlerinde yer alan ortak şarkılardan örnekler sunacaklar.

"Arapça Oynuyorum" teması altında öğrencilerimiz Arapça piyes icra edecekler.

Bu yıl odak şairimiz dünyanın yaşayan en önemli şairlerinden Adonis olacak. Şiirleri Arapça ve Türkçe olarak icra edilecek.

Hocalarımız, öğrencilerimiz ve ilgili herkes davetlidir.

Etkinlik afişi için tıklayınız. (Tasarım: Hüseyin Ekrem Yazıcı)